vodilna slika

Koncert "Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu"

dne 13. 04. 2019

Lokacija: Kulturni center Janeza Trdine

Srbsko kulturno društvo Novo mesto (SKD NM) obstaja in uspešno deluje že 12 let. Tako kot vsa predhodna leta tudi letos organizirajo letni koncert z naslovom »Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu«, s čimer želijo simbolično pokazati, da so del tega kulturnega prostora, da imajo radi Novo mesto in se veselijo slehernega uspeha. Koncert bo 13. aprila 2019 ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine.

društvo

Na koncertu bodo skozi svoje sekcije pokazali, kaj so delali v predhodnem letu. Koncert vsako leto popestrijo z gosti,  tako iz lokalne sredine kot z gosti iz širše Slovenije in tujine. Tokrat so v goste povabili: Glasbeno šolo Lipičnik iz Novega mesta, Srbsko kulturno društvo Petar Kočić iz Kranja, Društvo goslarjev Slovenije iz Kočevja in Srbsko kulturno društvo iz Budakalasza pri Budimpešti Mađarska. Slednjega bo v goste pripeljal Sevničan, ki na Mađarskem živi in dela že 15 let ter prijateljuje s člani društva. Po končanem koncertu se bo zabava nadaljevala v Šolskem centru Novo mesto.

Vstopnice po simbolični ceni 5 evrov lahko kupite na blagajni Kulturnega centra Janez Trdina Novo mesto. Vljudno vabljeni!

nazaj